Berdoalah!!!

Berdoalah!!!

18 August 2013

Aku menangis (Aku bersamamu Morsi)

Assalamualaikum w.b.r.t.h.
Nun... Walqalami wama yasthurun...

Serangan medan Rabaah kini menggemparkan seisi dunia. Daripada terlena dek dibuai nikmat aidilfitri, seisi dunia terjaga. Allah, berilah rahmat dan pertolongan buat pejuang yang mempertahankan Morsi di sana. Dr Morsi NAHNU MA'AK!

Permainan demi permainan di cucuh hebat, sehinggakan nikmat Aidilfitri milik kami berjaya kau rampas. Kau Assisi! (Abdul Fatah As-Sisi). seisi dunia tahu, identiti strategi dalam mengambil tampuk pemerintahan kini terbongkar. Kau membakar masjid Rabiah Al-Adawiyah idolaku... Kau menyerang medan Rabaah dan Nahdhah, semata-mata ingin menghapuskan kekuatan kami! Itulah aset kami. Kau merampasnya. Takziah! Balasannya, terima daripada yang maha Kuasa.

‘Irhal Sisi, Morsi Raisi’ 
Pergilah Sisi, Morsi Ketuaku. Launglah dengan sepenuh hati, agar pemimpin kita, Dr Morsi terbela. 

 "Hasbunallahu wanikmal wakil, nikmal Maula wanikmannasir"
Ali-Imran 173

Nukilan: Pena_Hidayah


p/s:info tambahan oleh Ustaz Syed Ahmad Israa’ Syed Ibrahim 

Strategi ‘scorched earth’ dan ‘demolition’ 

Dalam penggempuran kejam pada 14 Ogos di Medan Rabaah dan Nahdhah, pelbagai bentuk serangan telah digunakan. Selain penembakan rambang dan penembakan spesifik menggunakan penembak tepat (sniper), taktik serangan yang juga dilakukan ialah taktik ‘scorched earth‘ dan ‘demolition‘. memberi kelebihan (advantage) kepada pihak lawan.

Strategi ini telahpun dilarang menurut salah satu protokol di dalam Konvensyen Geneva 1977. Hanya beberapa negara yang tidak mengikuti larangan ini antaranya Amerika Syarikat dan Israel. Disebabkan mereka tidak terikat dengan peraturan ini, strategi ‘scorched earth’ dan ‘demolition’ ini amat kerap digunakan oleh mereka terutamanya di dalam peperangan-peperangan yang terkini seperti yang terjadi ke atas Iraq, Afghanistan, dan Gaza.

Strategi ini juga sebenarnya merupakan strategi yang telah digunakan oleh ramai pemerintah kejam seperti Stalin pada tahun 1941, Hitler pada tahun 1945 melalui Nero Decree, dan yang terkini oleh Bashar Al-Assad di dalam perang sivil yang sedang berlaku di Syria. Strategi ini juga sebenarnya merupakan strategi yang telah digunakan oleh ramai pemerintah kejam seperti Stalin pada tahun 1941, Hitler pada tahun 1945 melalui Nero Decree, dan yang terkini oleh Bashar Al-Assad di dalam perang sivil yang sedang berlaku di Syria.

No comments: