Berdoalah!!!

Berdoalah!!!

05 February 2013

Takut

Salam alaik.
Sahabatku...

Kelebihan bagi mereka yang takut kepada Allah.

1) Petunjuk

2) Rahmat seperti firman Allah Taala dalam surah al-a'raf 154: Petunjuk dan rahmat itu bagi mereka yang takut kepada Allah Ta'ala.

3) Ilmu, seperti firman Allah Ta'ala dalam surah Fathir: Ayat 28: Hanya sesungguhnya seseorang yang takut kepada Allah itu adalah daripada HambaNya yang ulama'.

4) Keredhaan, seperti firman Allah ta'ala dalam surah Al-Bayyinah ayat 8: Redha Allah Ta'ala daripada mereka itu dan redha mereka itu daripada Allah Ta'ala. Bermula yang demikian itu bagi orang yang takut akan tuhannya.

Takutlah kepada Allah. Mengapa pula kita perlu takut yang selainnya? Hakikatnya Allah dah janjikan 4 kelebihan di atas bagi mereka yang takut kepada Allah.

di rumah pun kena buka meja belajar...


p/s: Hati tersapa hina, tika berusaha menyiapkan modul. Sanggup meluangkan masa untuk menaip begitu banyak soalan modul, tetapi untuk Allah tidak ada. Ya Allah mudah-mudahan menaip di lapangan blogger ini menambah manfaat buat yang lain. Berkat coretan ini, ana harap dapat menyiapkan modul sebelum bertolak ke Klang. Insyaa Allah untuk seminggu ini akan dimanfaatkan untuk adik-adik lepasan SPM. Banyak sungguh pengalamanku di Rumah tercinta. Emak Abah yang Awesome... banyak ilmu kehidupan yang ana pelajari, mudah-mudahan menjadi semangat untuk berjaya dalam hidup. Perbaiki hati... Allah2. Aku cuba untuk meredhai tulisan ini, agar dapat dimanfaatkan buat yang lain. Amin...

No comments: